četvrtak, 14. veljače 2008.

Sjećanje na Joška Tomičića





Osnovnu školu završio je u rodnom Zagvozdu, dok je srednju školu završio u Splitu. 1983. godine odlazi u Dansku .1991. godine dolazi natrag u Hrvatsku, gdje je počela njegova pjevačka karijera. 1994. je nastupio prvi i posljednji put na Skalinadi s pjesmom "Pjesmo moja, moja ljubavi". 1996. izlazi njegov prvi album "Plava kosa, crno vino", a 1998. izlazi njegov drugi i posljednji album "Vrata raja".
Poginuo je 8. prosinca 2000. godine u 32. godini života, na državnoj cesti Split –Zagreb u Lici.Bio je omiljen ne samo kao pjevač već i čovjek. Nastupio je na mnogim dobrotvornim koncertima , a veliki je bio prijetelj Marka Perkovića Thompsona, koji će zapjevati „Zašto nam poginu brate Joško“. Zbog sličnog glasa mnogi nisu prepoznali koji od njih pjeva. Pjevao je domoljubne hrvatske pjesme, na kojem će mu istinski Hrvati domoljubi biti trajno zahvalni. Neprijatelji hrvatskog naroda spočituju mu ovo i ono kako to čine i drugim istinskim i čestitim Hrvatima, ali zato će Joško ostati u našim srcima i molitvama kao veliki hrvatski sin i domoljub koji je samo volio svoju obitelj i domovinu Hrvatsku!

1 komentar:

Anonimno kaže...

ovakva osoba se rijetko rađa a ovakvi pjevaci ne ginu slucajno nego je 99% narucena od govana komunističkih kao sto su bili račan i sto je mesic kajin i dr ova prica je slicna kao i s tomislavom ivčićom blazom kraljevićem i dr. ZDS